четверг, 18 июня 2015 г.

Ірина Паламар відвідала слухання аграрного комітету при Верхновній Раді України на тему відміни спецрежиму оподаткування для аграріїв

17 червня відбулось слухання Аграрного комітету Верховної Ради України на тему: «Збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників».

Результатом комітетських слухань щодо збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників стала резолюція, яку підтримали члени Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. Документ буде надіслано Президенту України, Уряду, керівникам депутатських фракцій та коаліційної групи в парламенті, а його головна мета — не допустити скасування спецрежиму оподаткування ПДВ для аграрної галузі.

Члени Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин занепокоєні тим, що скасуванняспеціального режиму оподаткування призведе до руйнівних змін в галузі, яка і без того нині переживає важкі часи. Наприклад,фахівці прогнозують втрати у скотарстві за рахунок вирізування поголів'я на рівні 2 млн. голів великої рогатої худоби. Це призведедо того, що третину молочної продукції доведеться імпортувати.

У резолюції щодо недопущення скасування спеціального режиму ПДВ для сільгоспвиробників з 1 січня 2016 року члени Комітету посилаються на пункт 2.1 розділу 11 “Реформи сільського господарства”, бо якраз цим документом було передбачено збереження преференцій для аграрної галузі. В свою чергу, Голова Комітету Кутовий Т.В., запропонував провести у червні-вересні 2015 року регіональні круглі столи за участю депутатів, представників уряду, сільгоспвиробників, науковців та експертів аграрної сфери, а увересні 2015 року - парламентські слухання на тему збереження спеціального режиму оподаткування ПДВ для сільгоспвиробників.

"Хочу зазначити, що ми намагаємося відстояти єдину галузь, у якої є шанс утриматися на плаву. В багатьох країнах світу аграрії не тільки не сплачують податки, а й отримують дотації. В Україні ж дотації відсутні, єдина підтримка від держави на сьогоднішній день - це спецрежим оподаткування, який в наступному, 2016 році хочуть скасувати. У цьому випадку більшості аграрних компаній доведеться закритися або зовсім піти в тінь." - прокоментувала слухання Ірина Паламар, президент Асоціації тваринників України.

"Скасування спеціального режиму оподаткування ПДВ для аграріїв призведе до зменшення валютної виручки на $ 1,5 млрд." - відзначив Олександр Бакуменко, заступник голови профільного комітету.

Варто зазначити, що аграрна галузь чи не єдина, якак показує позитивні результати та поповнує дербюджет в надскладних умовах економіки.

В минулому, 2014 році частка ВВП аграрної галузі становила 17% від загалного показника, а це 31, 4 млрд долларів. Частина експорту в минулому році становила 31,5% від загального об'єму, а держвані доходи завдяки галузі склали 4,8 млрд. долларів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий